Ali imate talent za pisanje in pripovedovanje zgodb? Želite svoje potenciale pokazati svetu marketinga? Poklic, ki vam zagotovo bo pomagal razvijati vaše komunikacijske in ustvarjalne sposobnosti je copywriting. Postanite copywriter v Pro Marketing – u!

copywriter

KAJ NE NALOG COPYWRITERA?

Copywriter ali tekstopisec ustvarja prodajalne tekste, prepričljivo napisan promocijski material, s katerimi bodo izdelke podjetja bolj zanimive potencialnim strankam. Copywriter lahko piše besedila za spletno stran, besedila oglasov, e –mail oglase, objave za družbena omrežja, bloge, artikle in vse druge zadeve, ki jih podjetje lahko uporablja za komuniciranje z javnostjo.
Delovni dan copywriterja tudi lahko vključuje raziskovanje na spletu, intervjuje (da pridobi čim bolj podrobne informacije), in iskanje načinov, kako posredovati določene izdelke in storitve.

copywriter

KAKŠNE VEŠČINE BI MORAL IMETI COPYWRITER? 

Kot že sam naziv pove, copywriter obvlada pisanje (iz angleške besede WRITE – pisati). Pisanje besedil ne vsebuje samo igro z besedami ampak veliko več. Ključno je tudi pisanje za različno občinstvo, kar zahteva od Copywritera da je pripravljen raziskovati ter se vedno učiti novih stvari. Kreativnost  in iznajdljivost  sta  zagotovo pomembne lastnosti za poklic copywriterja. 

Copywriter mora biti pogosto tudi kar hiter in odločen. V časih se iznajde v časovnem pressu in mora delati hitro in na več stvareh zraven. Tak da priporočamo imeti  močne živce!

copywrite

Copywriter je tudi dober psiholog. Mora sočustvovati s klienti in strankami in “govorit njihovim jezikom”.

Ena med najpomembnejših lastnosti je pa NE OBUPAJTE. Kreativnost zahteva čas in to ni lahka zadeva. Tudi najbolj priljubljeni umetniki, ki vam lahko zdaj padejo na misel, niso imeli inspiracijo v vsakem trenutku svoje ustvarjalnosti ali je okolje ne razumelo. Pomembno je pa to da niso obupali! 

Če ste še le na začetku vaše karierne poti, ne se bat. Imejte na misli, da je vsak začetek težek in da s časom boste napredovali, ker poklic copywritera vam bo vedno prinesel nekaj novega in nepričakovanega. Uživajte!