Mnogi, ko nas kaj srbi, peče, boli ali kaj podobnega iščemo naravne pripravke. Naravne kreme, tinkture ali mazila lahko pripravimo iz zdravilnih rastlin in dodatkov iz narave. Skoraj vsaka rastlina, ki raste v naravi je zdravilna. Tudi na našem vrtu se najdejo rastline, ki so zdravilne, mi pa mislimo, da je plevel. Tudi materina dušica ali timijan je zelo uporaben. Lahko pripravimo kremo, prav tako je zdravilen čaj, ki zdravi razna obolenja. Lahko pa kremo tudi kupimo kar na spletni strani Zlata ptička.

Vrtni timijan je vsem znan, tisti ki imamo doma vrt. V naravi lahko nabiramo materino dušico, njene cvetove, ki so zelo uporabni. Cvetove posušimo ter si pripravimo čaj, ko smo prehlajeni. Materina dušica ali timijan lahko zraste, kot grm visok nekje od 10 do 50 cm visoko. Listi so različnih oblik, samo steblo pa je pokončno olesenelo. Raste na sončnih predelih, mnogo je najdemo tudi v planinah. Ni težko se sprehodit v naravi, nabrati cvetove in uživati čaj ali narediti tinkturo.

materina dušica ali timijan

Materina dušica ali timijan pomiri kašelj, lajša nam krče, če imamo v pljučih sluz nam jo topi, pri vnetem grlu, razkužuje. Krema je zelo priporočljiva za otroke in odrasle. V tankem sloju jo namažemo na prsa in na hrbtni strani. Kremo moramo imeti na hladnem in temnem prostoru. Kot sem že omenila, vsi tisti, ki ne nabirate zelišč sami, si lahko take izdelke kupite na spletu. Krema je naravna ne vsebuje kakšnih barvil ali snovi, ki so strupeni. Ko se pojavi kakšen prehlad ne rabimo iti k zdravniku. Navadno vedno iščemo zdravila v lekarni. Ampak spet nismo zadovoljni, ker ni niča naravno kar tam kupimo. Zato sedaj veste kako priporočljiva je materina dušica ali timijan. Če imate vrt si kar nekaj timijana posadite doma. Tako ga boste imeli vedno pri roki, kar doma pobirali cvetove in jih sušili.