Ali potrebujete program, ki vam bo pomagal ustvariti, upravljati ali spreminjati vsebine na spletni strani brez potrebe po specializiranem tehničnem znanju? Potem je CMS odlično programsko orodje za vas.  🙌

Že niste slišali za CMS? Brez skrbi predstavili vam bomo osnovne elemente tega orodja.

KAJ POMENI CMS? 🤔

CMS, kartica za sistem za upravljanje vsebin je programska aplikacija, ki uporabnikom omogoča izdelavo in upravljanje spletne strani, ne da bi znali kodirati.

S sistemom za upravljaneje vsebin lahko ustvarjate, spreminjate, ali obnavljate vsebine. Obliko ter funkcionalnost spletne strani lahko prilagodite tako, da prenesete ali kupite podloge, na mesto, da bi jih kodirali. V zaledju istega orodja lahko dela več uporabnikov.

PREDNOSTI CMS SISTEMA 📊

Glavna prednost CMS je njegova sodelovalna narava. Več uporabnikov se lahko prijavi in prispeva, načrtuje ali upravlja z vsebino. Ker vmesnik običajno temelji na brskalniku, lahko do sistema CMS lahko kdorkoli dostopa poljubno število uporabnikov. 

Druga velika prednost je, da sistem omogoča ne tehničnim osebam, ki ne poznajo programskih jezikov, enostavno ustvarjanje in upravljanje lastnih spletnih vsebin. Urejevalniki z metodo povleci in spusti, ki jih ponuja tipična platforma za upravljanje vsebin, uporabnikom omogočajo vnos besedila ter nalaganje slik.

Če podjetje za objavo svojih spletnih strani uporablja sistem za upravljanje vsebin, se pri spreminjanju spletnih stran manj zanaša na razvijalce sprednjega dela, zato je objava novih spletnih strani hitrejša in enostavnejša. 

CMS

SISTEMI ZA UPRAVLJANJE VSEBIN 🔎

Čeprav obstaja na stotine platform sistema za upravljanje vsebin, so v nadaljevanju navedeni nekateri bolj priljubljene:

▶ Optimizely Content Cloud CMS

▶ Drupal

▶ Joomla

▶  Magento

▶ Squarespace

▶ Wix

▶ Squarespace

▶  WordPress

Pred izbiro sistema za upravljanje vsebine je dobro najprej razmisliti o tem, kako se bosta vaše spletno mesto in vsebina uporabljala. 

CMS

Neka vprašanja, ki jih je treba upoštevati pri izbiri najboljšega sistema so: Proračun? Enostavnost ustvarjanja? Koliko je veliko vaše podjetje? Kako boste merili svoje uspehe? Ali je platforma SEO prijazna? Kako dobro jo podpirajo razvijalci?