Verjetno ste že spoznati z dejstvom, da so grafični elementi spletne strani zelo pomembni za vašo spletno stran. Saj, to je prvi stik, ki ga lahko vaše stranke vzpostavijo z vašim podjetjem. Čeprav je oblikovanje ena ustvarjalna dejavnost, vendar obstajajo elementi, ki vam lahko pomagajo pospešiti uporabniške izkušnje strank. 

grafični elementi spletne strani

Spoznali vas bomo s pet osnovnih grafičnih elementov za vašo spletno stran. 

GRAFIČNI ELEMENTI SPLETNE STRANI – VSEBINA

Ni mogoče zanikati, da je ,,vsebina kraljica,,. Vsebine imajo veliko vlogo pri optimizaciji iskalnikov (SEO) ter so med glavnim razlogom, zakaj ljudje obiščejo vašo spletno stran. Resnično, morate vložiti veliko truda pri ustvarjanju prvovrstne vsebine za svojo spletno stran, ki mora vključevati videoposnetke, novice/informacije ter slike visoke kakovosti. Tako boste zagotovili, da svoje uporabnike obdržite na svoji spletni strani. 

GRAFIČNI ELEMENTI SPLETNE STRANI – UPORABNOST

Odlične uporabnosti končni uporabnik ne bo nikoli opazil, slaba uporabnost pa takoj izstopa. Vaša spletna stran mora biti lahka za navigacijo. Pa še to, da mora biti intuitivna, dostopna ter prilagojena mobilnim napravam. Uporabnik ves čas mora vedeti, kje se nahaja na spletni strani ter kako priti do svojega cilja.

Nasvet: Vaša spletna stran naj bi lahko poskušala predvideti, kaj si vaši obiskovalci mislijo in kaj jim pomaga zagotoviti njihove potrebe s čim manj truda. 

GRAFIČNI ELEMENTI SPLETNE STRANI – ESTETIKA

V zadnjem času je pomembno imeti vizualno privlačno spletno stran, hkrati pa morate ohraniti podobo svoje blagovne znamke. Vizualna privlačnost vaše spletne strani ne prispeva le k prepoznavnosti vaše blagovne znamke, ampak tudi poveča vašo verodostojnost.

grafični elementi spletne strani

GRAFIČNI ELEMENTI SPLETNE STRANI – VIDNOST

Če bi imeli na spletu najbolj estetsko in uporabniku prijazno spletno stran, bi bilo še vedno neuspešno, razen če bi, je bilo mogoče najti. Vaša prisotnost in prepoznavnost prek digitalnih marketinških kampanj, vključno s SEO, socialnimi mediji in e-poštnim marketingom, sta ključnega pomena za uspeh vašega spletnega mesta.

Nasvet: Pomembno je, da razumete, kako vas najti, na katere platforme ciljati in kako uporabiti svojo vsebino. Dejansko optimizacija spletne strani je zadeva, ki morda bo zahtevala strokovnjake in sicer jih mi v ProMarketingu imamo ter smo pripravljeni pomagati.

GRAFIČNI ELEMENTI SPLETNE STRANI – INTERAKCIJA

Vaše spletno mesto ni samo za prikaz, ampak zato, da vam pomaga ustvariti potencialne stranke, povečati prodajo in povečati svoje poslovanje, tako da zagotovite, da vaše spletno mesto sodeluje z vašimi obiskovalci na pravilen način.

 

Ali poznate kaj pomeni CGP ter koliko je pomemben za vaše poslovanje? Ekipa ProMarketinga se tega zaveda in vam z veseljem ponuja najbolj prijetno uporabniško izkušnjo.