IZDELAVA SPLETNE STRANI – NA KAJ PAZITI IN NE POZABITI? 3 TIPI!

Spletna stran je danes en izmed najbolj pomembnih delov podjetja v današnjem digitalnem svetu, tega se verjetno vsi zavedamo. Za to je pomemben ključ uspeha se veda sama izdelava spletne strani. Če bomo na začetku pazljivo zasnovali spletno stran in pazili, da bo izdelava spletne strani narejena učinkovito, si bomo za prihodnje prihranili veliko težav.

izdelava spletne strani

ČESA PAZITI, DA BO IZDELAVA SPLETNE STRANI UČINKOVITA?

Spletna stran je “kompleksen organizem” in če še vaše podjetje spletne strani nima, pazljivo izberite izvajalca spletnih strani. Izdelava spletne strani je proces, pri katerem se lahko zelo hitro stvari pokvarijo, tako da je dobro zaupat njeno izdelavo izvajalcu, ki ima že na razpolago portfolio, kjer lahko pogledate, kako izgleda njegovo delo.

Pomembno je predvsem to, da vi veste kaj od spletne strani pričakujete, kakšne elemente želite v stran vključiti i kaj pravzaprav vaše podjetje ponuja. Zveni enostavno? mogoče boste presenečeni, ampak veliko podjetji, v glavnem na začetku svoji poslovni poti, nima še jasno predstavo o svojem delovanju in proba hkrati več različnih možnosti, kako pridobiti nove stranke. To ni slabo – saj se vsi postopoma razvijamo, imejte pa v mislih, da stranka od spletne strani pričakuje jasno sporočilo.

Izdelava spletne strani rabi poleg strukture tudi dizajn. Ali ima vaše podjetje že izdelan CGP – celostno grafično podobo podjetja? Če ne, priporočamo izbrati agencijo/ izvajalca, ki ponuja možnost izdelave celostne grafične podobe podjetja. Pomagal vam bo s izbiro barv, pisave, izdelavo logota in vse to bo upošteval, ko se bo izvajala izdelava spletne strani.

3 TIPI – NA KAJ PAZITI PRI IZDELAVI SPLETNE STRANI?

Izdelava spletne strani skriva veliko na začetku ne predstavljivih dogajanj, na katera je dobro se vnaprej pripraviti. Preberite 3 najbolj uporabne namige pri izdelavi spletne strani:

  1. ČAS – pričakujte, da izdelava spletne strani bo od začetka do konca trajala kar nekaj mesecev. Lahko se zavleče celo na pol leta. Ne sme vam pa biti žal vloženega časa, ker na koncu bo izdelek toliko boljši in vam prinesel še več prometa.
  2. UPRAVLANJE – zahtevajte, da vam izvajalec omogoči upravljanje spletne strani po njeni izvedbi in nujno zahtevajte vsa gesla in dostope do spletne strani. Lahko se zmenite, da vam bo za mesečni pavšal izvajalec stran sam opravljal – to zna biti zelo uporabno – ne bo vam treba nič skrbeti in zagotovljeno boste imeli delujočo spletno stran.
  3. PRIPOMOČKI – oglaševanje, mailing, seo optimizacija… Razmislite, kako boste hoteli vašo stran pokazati vašim potencialnim strankam. S oglaševanjem boste sicer plačali, zagotovo vas pa strange v Googlu odkrijejo, SEO optimizacija je sicer zastonj (če jo boste sami naredili), traja pa več časa. Kot delujočo komunikacijo se lahko odločite tudi za avtomatičen mailing. Vse to lahko vključite v vašo spletno stran.
  4. Website Design Services | FreshySites Website Designers

Ali vam je zdaj izdelava spletne strani bolj jasna kot prej? Upamo, da smo vam pomagali!