Oko je parni čutni organ s katerim doživljamo in spremljamo okolico. Dober očesni vid je ključnega pomena za dobro Kako izboljšati vidkakovost življenja. Pogosto se zgodi, da očesni vid, posebej, če z njim nimamo posebnih težav, jemljemo kot nekaj samoumevnega. Nanj posebno pozornost položimo šele, ko kvaliteta vida začne upadati. Načinov, kako izboljšati vid je veliko, očesna telovadba in energijske terapije, pa predstavljata dva izmed najbolj učinkovitih.

Še več nasvetov za boljše splošno počutje, boste našli na povezavi.

Kako izboljšati vid z očesno telovadbo

Podobno, kot druge organe v telesu, tudi oko v učinkovitemu delovanju drži sklop mišic. V primerih, ko očesne mišice oslabijo v svojem delovanju in postanejo bolj ohlapne, se posledično zniža kvaliteta očesnega vida.

Katero vajo vam priporočamo?

Navpično, vodoravno, diagonalno, krožno in polkrožno premikanje očesnih mišic, so načini s katerimi povečamo prožnost ter gibljivost očesnih mišic.

Kako izboljšati vid z energijskimi terapijami

Na nivoju energijskih terapij se pri izboljševanju očesnega vida usmerjamo v povečanje energijske pretočnosti vseh tkiv in sestavnih delov očesa.

Očesni vid in alergijeSočasno energijsko zdravljenje omogoča, da je očesna sluznica bolj prekrvavljena, kar zmanjša težave s pekočimi očmi, ki so v času računalnikov in drugih oblik moderne tehnologije zelo pogosta težava posameznikov.

Kadar so posledice težav z očesnim vidom povezane z vnetji, z energijskim zdravljenjem izvajamo lokalno terapijo, ki omeji obseg vnetja in očesu omogoči, da se hitreje regenerira.

Alergije na pršice, cvetni prah in mnogo drugih alergenov pogosto vplivajo na draženje očesne sluznice. Z energijskim zdravljenjem lahko učinkovito vplivamo na zajezitev vzrokov za nastanek alergij in posledično s tem težav z očesnim vidom.

Povezava vida s čakrami

Na ravni energijskih centrov – čaker, je delovanje očesnega vida, najbolj tesno povezano z ažna čakro. Občasno imamo občutek, Očesni vid in čakreda je naš vid nekoliko zamegljen, kot da bi ga pokrivala zaščitna membrana.

Elementari, energijski paraziti na ažna čakri, so pogost vzrok omenjenih težav. S tem, ko ažna čakro globinsko prečistimo, se elementari odstranijo.

Povečanje energijskega pretoka skozi ažna čakro zato omogoča, da neposredno vplivamo na kvaliteto očesnega vida, da se vidni živec in vsi deli očesa razbremenijo blokad ter začnejo podpirati jasen vid.