Spodaj si lahko preberete zakaj so klasične vzmetnice, kljub poplavi vse mogočih ležišč, še vedno trdno na prvem mestu prodaje vzmetnic.

Vzmetnica je zelo pomemben nakup, saj na njej preživimo lep del dneva, zato je pomembno, da imamo kakovosten spanec. Dejstvo je, da prava izbira vzmetnice lahko povzroči veliko razliko med dobrim spanjem in budnim stanjem ponoči (od katerega pa imamo samo še večje težave čez dan).

Poleg tega, da lahko dobra in trdna vzmetnica zmanjša ali odpravi bolečine v vratu in bolečine v hrbtu, prihajajo klasične vzmetnice, v ospredje, tudi kot zelo primerne za ljudi z bolečino v hrbtu.

Klasična vzmetnica dokazljivo omogoča spanje skozi noč, ne da bi se zbudili zaradi bolečin. Ne samo bolečine v hrbtu, obstajajo še druge koristi za zdravje, če spimo na klasični vzmetnici.

klasične vzmetniceEna od glavnih prednosti teh vzmetnic vključuje njihovo sposobnost, da omogočijo globok in neprekinjen spanec. No, če se sprašujete, zakaj mehke žimnice niso dobra izbira, je to zato, ker vam ne zagotavljajo dobrega spanca. Mehke vzmetnice so nagnjene k temu, da povzročajo gruče, kar povzroči povečano bolečino v hrbtu.

Po drugi strani pa trdne, klasične vzmetnice pomagajo ohranjati pravo držo med spanjem. Udobje je drugo ime za trdne žimnice. To zagotavlja splošno podporo vašemu telesu, še posebej hrbtenici med spanjem.

Poleg tega, če spite s partnerjem, klasične vzmetnice ne dovoljujejo, da se usmerite proti središču, medtem ko oba spita. Z enostavnimi besedami vam se ni treba nenehno prilagajati v postelji, da bi se lahko udobno naspali. Zaradi tega razloga vam vedno dajejo udoben in sproščen spanec.

Boljši spanec, kot ga dobite, boljše zdravje imate. To je zato, ker, ko spimo, svoje celice pomlajujemo. Po drugi strani pa, če ne spite dovolj, se zbudite in ste utrujeni.

Obstaja tudi nekaj zdravstvenih težav, povezanih s pomanjkanjem spanja, kot so glavobol, bolečine v telesu in druge. Toda, ko spite na klasični vzmetnici, nimate nobenega problema zaspati (1).

Tudi, ko telo ne dobi dovolj spanca, povzroča bolezni kot so gripa, zvišana telesna temperatura in še veliko več. S trdno žimnico ne udobno le spite, temveč omogočite boljšo podporo hrbtenici.

katere vzmetniceZraven tega klasične vzmetnice omogočajo preprečevanje težav s hrbtom. Podpirajo vašo hrbtenico in hrbet zelo dobro, za razliko od drugih žimnic. Poleg tega nudijo tudi udobje, kot tudi podpirajo krivuljo hrbtenice in razbremenijo točke pritiska. Ker je vaša hrbtenica pravilno poravnana, nimate težav s hrbtenico, kot so bolečine v hrbtu in skolioza.

Te žimnice tudi razbremenijo točke pritiska, tako da te ne trpijo tudi zaradi ran. To je dober primer za bolnike, ki so omejeni na posteljo. Nazadnje, ustrezna porazdelitev teže je še ena prednost teh trdih žimnic, zaradi česar so najboljša izbira (2).

Govorimo o prednostih klasičnih vzmetnic, ki so le nekatere od pomembnih. Toda spet morate izbrati žimnico glede na starost, težo, položaj spanca, zgodovino bolečin v telesu itd.

Eden od idejnih načinov, da izberete pravo žimnico, je, da pred nakupom spite na njej. Torej, ne čakajte več in izberite najboljšo vzmetnico za sebe danes in uživajte v udobju in srečni spalni dobi!