Bolezni srca in ožilja so še vedno vodilni vzrok smrti v zahodnem svetu. Včasih so bile to infekcijske bolezni. Z razvojem družbe in zahodne civilizacije kot jo poznamo danes, pa so se na prvo mesto postavljene srčne in žilne bolezni. S skrbjo za svoje zdravje lahko bistveno vplivamo na razvoj in potek bolezni. Pogosto so dobro in odlična opora tudi zelišča. Slovenija je raznolika dežela in v njen najdemo vrsto raznolikih zelišč, ki so primerne zdravilne rastline proti holesterolu

Zdravilne rastline proti holesterolu

Zdravilne rastline proti holesterolu so lahko zelo učinkovite

Ob zmerni prehrani, zdravem gibanju na svežem zraku, ob uživanju v dobri družbi in skrbi za dobre odnose, so pri ohranjanju zdravja našega srca in oživlja pomemba tudi lokalna zelišča.

Znižanje ravni holesterola lahko dosežemo s pitjem čajev. Ti pa so lahko kontraindikatorni pri jemanju določenih zdravil za srce in ožilje. Zato se pred opravljanjem čistilnih zeliščnih kar posvetujte z osebnim zdravnikom. Prav tako zeliščni čaji niso hitra rešitev za reševanje težav s srcem in ožiljem. Prav zeliščarji so znani po tem, da poudarjajo vztrajnost, postopnost, zmernosti in sodelovanje pri odpravi določenih zdravstvenih težav.

Pri zdravljenju srca in ožilja je potrebno vedeti, da težave ne izhajajo zgolj iz okvarjenega srčnega ali žilnega sistema. Pogosto se temu pridružujejo tudi omejena sposobnost delovanja jeter, trebušne slinavke, limfnega sistema in drugih notranjih organov.

Če je najbolj poznan zdravilec srčnih težav česen, sem prištevamo še razno drugo zelenjavo ter začimbe. Vsi ti naravni darovi so dragocen potencial za izboljšanje srčno žilnega sistema posameznika. Med zelišči so najbolj znani zdravilci srca in čistilci ožilja velika kopriva, glog, ginko, bezgove jagode in druga. Vsa ta zelišča imajo majhne stranske učinke v primerjavi s farmacevtskimi pripravki in so lahko učinkovita od pogovoru z usposobljenim zeliščarjem.

Zapleti pri zdravljenju srca in ožilja lahko pripeljejo do hudih zapletov. S krepitvijo zdravja in svežim zrakom lahko sami poskrbimo, da zdravje ohranimo še naprej in si celo pomagamo pri izboljšanju bolezni.