Vsi, ki se zanimate hkrati za razgibavanje, športno aktivnost, zdravje,v povezavi s tem pa tudi z igro na prostem, ste zagotovo pomislili tudi na to katera so najbolj priporočljiva zunanja igrala za zdravje. Slednje pa bo še posebej zanimalo tiste, ki opremljate npr. zunanja igrala za vrtce (v skrbi za varnost in zdravje otrok), domače opremljanje igrišča ali zunanje terase (z zunanjimi igrali za domačo uporabo) in pa tudi tiste, ki iščete specifična otroška igrala iz lesa ali otroška zunanja igrala iz aluminija.

Najbolj priporočljiva zunanja igrala za zdravje

Ko govorimo o povezavi zunanjih igral z zdravjem in varnostjo uporabnikov teh igral (kar so največkrat otroci), je potrebno najprej vedeti katere zunanje športne in prostočasne aktivnosti, dejansko najbolj doprinesejo k zdravju otrok.

Če odštejemo poletno in počitniško gibanje, plavanje v toplicah ali na morju ter klasične igre z žogo na nogometnem igrišču, v ospredju priporočljivih zunanjih igral, ki najbolj prispevajo k razgibanosti otrok (posledično pa tudi k boljšemu zdravju otrok), najdemo predvsem otroške plezalne stene.

Razlog za to pa gre iskati v dejstvu, da plezanje kot otroška igra ali šport, aktivno najbolj prispeva k razgibavanju celotnega telesa, obenem pa vpliva na sposobnost koncentracije ter krepitev celotnega mišičevja plezalca. Iz vidika varnosti, je seveda razumljivo, da so plezalne stene za otroke začetnike plezalce in manjše otroke, predvsem nizke.

Je pa plezalna otroška stena odlično in priporočeno zunanje igralo zato tako za vrtce, kot za domačo uporabo. Vsaka solidno konstruirana plezalna stena, bo seveda izdelava varno (po možnosti iz aluminijastega ogrodja), odvisno od tega kako zahtevno pa želimo plezalno steno uporabiti kot zunanje igralo, pa ji lahko tudi kasneje, ko otroci, postanejo že vešči plezanja na nizkih plezalnih stenah, lahko z dodatki za zunanja igrala , dodamo še več oprimkov, dodatne zahtevnostne stopnje in pa tudi sodobne aplikacije, preko katerih si otroci, plezalci sami merijo in spremljajo svoje napredek plezanja. Obenem pa plezalne dosežke skozi zgodovino spremljajo na svojih mobilnih aplikacijah.

Seveda med najbolj priporočljiva zunanja igrala za zdravje, tako odraslih kot otrok, sodijo še druga igrala (sem pa spadajo predsvem tobogani, gugalnice in druga igrala, ki jih razporedimo po otroškem zunanjem igrišču).