Zdravje na delovnem mestu je v zadnjih letih, ena izmed najbolj pogosto obravnavanih tematik, tako na nivoju javnih kot tudi zasebnih podjetij in tako na nivoju fizičnega zdravja, kot tudi na nivoju splošnega počutja. Vedno več zaposlenih samih, še več pa vodij podjetij, se zaveda, da je zdravje posameznika neločljiva vrednota, ki je ne moremo prepustiti samo skrbi za zdravje slehernemu posamezniku posebej, saj je nemalopodjetij odvisnih od zdravstvenega stanja svojega kadra, tako na fizičnem kot miselnem nivoju. Obstajajo pa tudi podjetja, ki skrbijo za zdravje svojih sodelavcev. Eno takšnih je podjetje Steklarstvo BREG. Kot že samo ime pove, gre za steklarsko podjetje, ki pa je ob svoji primarni dejavnosti, posebej specializirano za kuhinjska stekla, steklene tuš kabine, steklena drsna in klasična nihajna vrata ter steklene stopnice in ograje.

Mentalno in fizično zdravje zaposlenih vpliva na produktivnost in učinkovitost dela, na večjo in bolj zdravo motivacijo, slednje pa se pozna na poslovnih rezultatih zaposlenih in podjetja kot celote.

Med najboljše prakse v povezavi z zdravjem zaposlenih so se izkazale skrb za zdravo in razgibano delovno okolje, tako v podjetju samem, kot tudi skrb za gibanje in dobro družbeno okolje, v dejavnostih, ki potekajo izven uradnega delovnega časa (a vseeno povezujejo zaposlene med seboj).

Obenem spadajo med ključne dejavnike zdravja zaposlenih še skrb za zdravo prehranjevanje, skrb za ustrezno in pravšnjo mero počitka in odmorov ter skrb za obvladovanje stresa, ki je nujen spremljevalec vseh sprememb, ki pa jih tako podjetje kot celota, kot zaposleni kot posameznik, morajo prerasti, če želijo v svojem poslu napredovati.

Hkrati se v zadnjem času skrb za zdravje zaposlenih izkazuje tudi z aktivnostmi, ki so vezane na promocijo zdravja na delovnem mestu (1).

Podjetje je zdravo v vseh ozirih le toliko, koliko so zdravi njegovi zaposleni, zato je ključno, da se predvsem vodje posameznih ekip znotraj različnih oddelkov v podjetju, seznanijo s programi za ozaveščanje zdravja na delovnem mestu, organizirajo najrazličnejše delavnice na temo zdravja in pa tudi aktivne delavnice, ki spodbuja zdrave aktivnosti (motivacijski in zabavni team building so kot nalašč, primerni za to). Pogosto ravno na takšnih team building delavnicah zaposleni pridejo do ugotovitev kako obvladovati stres na delovnem mestu, kako se sprostiti na delovnem mestu in kako se tudi med delom, učinkovito razgibati.