Učinkovito arganovo olje v kombinaciji s serumom z retinolom

Učinkovito arganovo olje, imenovano tekoče zlato ali maroško zlato, je dragoceno rastlinsko olje. Zaradi svojih lastnosti in pozitivnih učinkov je zelo priljubljen v kozmetični, farmacevtski in živilski industriji. Njegova redkost ni le v njegovih učinkih, temveč tudi v redkosti drevesa, iz katerega je bil pridobljen. Olje je ekološke kakovosti in je pridobljeno iz 100 % čistih oreščkov arganovega drevesa.

Učinkovito arganovo olje je bogato z aktivnimi snovmi in bioaktivnimi sestavinami:

Vitamin A, vitamin E – arganovo olje je najbogatejši naravni vir vitamina E. Zaradi vsebnosti vitaminov A in E je učinkovit izdelek za nego kože.
Vitamin F – učinkovit tudi pri negi kože. Ima tako imenovani “anti-aging” učinek, zato ohranja mladosten videz kože.
Esencialne maščobne kisline – arganovo olje vsebuje stearinsko, oleinsko, linolensko in druge kisline v razmerju 20 % nasičenih in 80 % nenasičenih maščobnih kislin.
Skvalen – učinkovit pri zdravljenju kožnih bolezni, tudi kot sredstvo za preprečevanje kožnega raka.
Karotenoidi – naravni antioksidanti, ki so učinkoviti na več načinov – kot preventiva pred rakom na pljučih, prostati in prebavilih ali kot sredstvo za zniževanje holesterola. Naš izdelek ni namenjen za notranjo uporabo.
Steroli – snovi, ki jih v drugih oljih skorajda ni. Ščitijo srce in znižujejo raven holesterola. Naš izdelek ni namenjen za notranjo uporabo.

Zaradi vsebnosti vitaminov A, E in F je arganovo olje izjemno učinkovito sredstvo za ohranjanje mladostnega videza kože. Z njim lahko napnete kožo, zgladite drobne linije in učvrstite kožo. Prav tako preprečuje staranje kožnih celic in zadržuje vodo v koži. Zato ne izsušuje kože. Preprečuje nastanek strij ali pomarančne kože. Redno ga vtrite na ogrožena mesta na telesu. Primeren je za vse vrste kože, tudi za otroško kožo. Priporočljivo jo je uporabljati tudi namesto dnevne kreme. Idealen je tudi za suho in starajočo se kožo, ki jo ščiti pred prezgodnjim pojavom gub in upočasnjuje proces staranja.

Pozitivni učinki arganovega olja na kakovost las so dobro znani. Arganovo olje lahko uporabite kot oblogo ali masko za lase. Rezultat so lasje, ki so sijoči, močni in jih je enostavno oblikovati. Vendar ima tudi pozitivne učinke na lasišče. Preprečuje nastanek prhljaja.

Pri težavah z nohtnimi posteljicami in krhkimi nohti je dovolj, da roke namočite v arganovo olje ali vmasirate olje na nohte in okoli njih.

Uporaba:

Očistite kožo ali lase in vmasirajte olje v kožo, nato pa ga osušite s prsti. Čeprav je odmerjanje vedno nekoliko individualno, najpogosteje zadostuje zelo majhna količina arganovega olja – na primer le dve ali tri kapljice na obraz. Pravo količino olja boste spoznali, ko se vpije brez ostankov in na koži pusti mehak, nemasten učinek.

Za odlično arganovo olje priporočamo naš izdelek retinol-serum z vitamini c, e, f, ki se bodo medsebojno dopolnjevali in prispevali k vašemu zdravju in lepoti.
Po enem mesecu redne uporabe retinola pred spanjem bodo vaše gube manj vidne. Zagotovo pa vemo, da bo vaša koža zaradi seruma navlažena in poenotena. Serum sploh ne draži kože, kar je pri močnejšem retinolu zelo pomembno.

Imenujejo ga ubijalec gub

Retinol serum proti gubam spodbuja tudi obnovo kožnih celic ter proizvodnjo elastina in kolagena – snovi, ki preprečujejo staranje kože. S staranjem elastinska in kolagenska vlakna izgubljajo elastičnost, zato se koža debeli in nastajajo gube. Retinol in druge oblike vitamina A lahko prodrejo v vrhnjo plast kože in delujejo na vlakna, da ponovno vzpostavijo elastičnost. Zato se pogosto navaja učinek proti staranju.

 

Na trgu obstajajo različni serumi z retinolom, s katerimi se ni treba ukvarjati. Ta serum preprosto izpolnjuje vsa pričakovanja. Brez draženja tudi pri vsakodnevni uporabi. Kakorkoli že, ta oblika retinoida je kot božanje. Koža ostane čudovito navlažena. Večje gube seveda potrebujejo več časa, gube postanejo mehkejše. Serum lahko nanesete tudi na oči, saj ne povzroča draženja. Serum uporabljajte vsak večer. Zjutraj se zbudite s prijetno navlaženo in nahranjeno kožo.