Zakaj nujno potrebujemo pomemben vitamin CO vitaminu  C je že toliko povedanega in napisanega, da si pogosto mislimo, da vemo že vse o tem nujno potrebnem in muhastem vitaminu. Zakaj nujno potrebujemo pomemben vitamin C in od kje ga dobimo? Glavne vire vitamina C dobro poznamo, a jih vseeno še enkrat ponovimo.

goji jagode koliko na dan
Čudežne goji jagode so izreden vir vitamina C! Za več o goji jagodah KLIKNI SLIKO!

Seveda najprej pomislimo na limone, pomaranče, kislo zelje, brokoli in podobno, a omenimo še malo manj poznane vire vitamina C.

To so prav gotovo čudežni rdeči plodovi goji jagod, Camu Camu, rdeča paprika in še mnogi drugi eksotični in domači plodovi.

A vendarle se vprašajmo, zakaj nujno potrebujemo pomemben vitamin C?

Vitamin C je močan antioksidant in sodeluje v 670 milijardah kemičnih reakcijah, ki ves čas potekajo v našem organizmu! Osupljiv podatek, kajne?

Vendar moramo vedeti nekaj dejstev o vitaminu C, ki lahko močno vplivajo na naše zdravje.msm vitamin C

Ko nam zdravnik predpiše določena zdravila, nas običajno ne opozori, da nas uživanje zdravil oropa določenih hranil, ki jih s hrano vnašamo v telo.

Vsi dobro poznamo aspirin! To zdravilo občasno vsi uživamo, a moramo vedeti, da nas oropa vitamina C in A, pogosto pa tudi vitaminov skupine B, kalcija, kalija in železa.

Ženske morajo biti previdne tudi pri jemanju kontracepcijskih tablet, saj s tem izgubljajo pomembne vitamine B2, B6, B12, E in tudi vitamin C!vitamin C in msm za lase

Vitamin C je vodotopen in ga hitro odplaknemo iz telesa. Poleg tega je občutljiv na svetlobo, toploto in zdravila.

Kakšne naloge opravlja vitamin C za nas?

Vitamin C je odgovoren tudi za to, da je naša koža gladka in prožna. Sodeluje pri nastajanju kolagena, prav tako je nepogrešljiv za absorpcijo organskega žvepla, ki ga lahko pridobimo tudi iz prehranskega dopolnila msm.

Z  uživanjem dovolj vitamina C, se bo kalcij bolje vezal v zobno tkivo in poskrbel za močne in zdrave zobe.  Sodeluje pa tudi pri vsebnosti železa v krvi, saj se brez C vitamina železo ne more vezati na hemoglobin.

Vitamin C, organsko žveplo msm in vse ostale vitamine in minerale, lahko uživamo varno uživamo tudi v obliki prehranskih dopolnil. Kje lahko opravimo varen in ugoden nakup prehranskih dopolnil, si lahko podrobno preberete v članku tukaj! (a) (b) (c)

msm prah + vitamin C uporabaVitamin C skrbi, da se rane hitreje celijo in preprečuje nastanek ateroskleroze. Preprečuje nastanek žolčnih kamnov in je najhujši sovražnik virusov, bakterij in raznih zajedavcev.

Uporabljene besede v besedilu: Zakaj nujno potrebujemo pomemben vitamin C