Olivno olje za lepoto so uporabljali Stari Rimljani, saj je le to že takrat predstavljalo skrivnost ženske lepote in zdravja. Prav tako, so ga za maziljenje telesa uporabljali grški športniki.
Je eno najučinkovitejših olj, ki se uporablja tudi v sodobni naravni kozmetiki, saj pomirja in mehča kožo, preprečuje nastanek alergij, ponuja zaščito pred sončnimi žarki, ter ščiti pred opeklinami.

Glede na okus poznamo ekstra deviško, deviško, navadno deviško in olivno olje, ki je mešanica deviškega in rafiniranega olja.

Ekstra deviško olje je še posebej bogato s fenolnimi snovmi, kot so antioksidanti, ravno zato je zaslužno za nižjo stopnjo bolezni srca in ožilja.

Olivno olje se je uporabljalo že v preteklosti in kmalu so se pokazali pozitivni učinki na izgled kože in las. Seveda pa pomaga tudi pri prebavi, uravnovešanju krvnega tlaka in celjenju ran. Ugodno vpliva na razmerje med slabim in dobim holesterolom, razširja žile in znižuje raven krvnega sladkorja.

Olivno olje za lepoto
Olivno olje za lepoto kože , las in nohtov…
Olivno olje za lepoto nohtov

Olivno olje pomaga tudi za nohte. 10 minut namakanja nohtov v toplem olivnem olju bo povzročilo, da se vaši nohti ne bodo več lomili ter bodo zdravi in svetleči.

Olivno olje za lepoto ustnic

Če imate suhe in razpokane ustnice, nanesite tanek sloj olivnega olja. Zanesljivo bo pomagalo, da bodo mehkejše in voljnejše.

Olivno olje za lepoto las

Za poškodovane in lomljive lase priporočajo, da potem, ko ste jih oprali s šamponom, nanesete zmes, ki ste jo pripravili iz olivnega olja in jajca. Zmes naredite tako, da stepete rumenjak in ga pomešate z polovico skodelice olivnega olja. Nanesite na lase in pustite delovati 30-45 minut, pokrito s plastično vrečko. Odvisno od stanja las, priporočajo tedenski ali mesečni tretman las.
Da bodo lasje bolj gosti, namažite lase z 1/2 skodelice toplega olivnega olja, zavijte z brisačo in pustite delovati pol ure.

Olivno olje za lepoto obraza

Da bo vaša koža na obrazu mehka in polna vlage, vmasirajte malo olivnega olja v kožo, na občutljive dele pa malce več olja. Postopek izvajajte vsak večer, lahko pa tudi zjutraj.

Maska za obraz

Naredite masko za obraz z olivnim oljem in kozmetično glino ali avokadom. Pustite delovati na koži približno 5-10 minut in izperite.

Olivno olje za lepoto nog

Če imate na stopalih suho kožo, zvečer vmasirajte olivno olje, obujte nogavice in pustite delovati preko noči.

Odstranjevanje ličil

Na vato ali robček nanesite malo olivnega olja in s tem odstranite ličila. Dobro je, kot katerokoli mleko za odstranjevanje ličil.

Suha koža

Če imate suho kožo, vsakodnevno vtrite olivno olje tam, kjer je suha ali kjer so se pojavile strije. Ravno tako lahko pomaga pri zdravljenju psorijaze. Naredite emulzijo iz olja in vode, ki jo boste nanesli na poškodovane dele kože. Segrejte pol litra olivnega olja z 45 g čebeljega voska, pustite, da se raztopi in tedaj zmes ohladite. Če želite gostejšo zmes, dodajte več čebeljega voska. Za zgostitev zmesi lahko namesto čebeljega voska uporabite tudi ekstrakte morskih trav ali glicerin.

Več koristnih lastnostih olivnega olja pa si lahko pogledate tudi na strani “The World’s Healthiest Foords“…